Terrastone naturstenputs skapar en mycket speciell atmosfär och ger ytorna struktur, djup och perspektiv. Stenputsen består av rent naturmaterial, är fuktreglerande och diffusionsöppen. Den speciella sammansättningen av utvalda naturliga ämnen och ett recept som har fulländats under århundraden har skapat en produkt som förkroppsligar och utstrålar naturens skönhet.

mer info www.terrastone.se


Elasticiteten och hållfastheten hos Terrastone uppnås genom värdefulla naturhartser. Terrastone används för väggar, golv och tak i torr- och våtutrymmen. Ytorna är unika, dekorativa, slitstarka, diffusionsöppna och tål fukt. Det går alldeles utmärkt att använda Terrasone på mindre ytor som t ex trappor, möbler, köksbänkar mm. Olika tekniker ger obegränsade möjligheter för olika och fantastiska mönster och effekter. Terrastone finns i 93 standard färger. Alla alternativ är individuella och unika som ger alla ytor en ny dimension och djup, som vaknar till liv och ger en härlig atmosfär.

Vanliga frågor

Vad är Terrastone?

Terrastone är en unik dekorativ naturstenputs som består av 100 % naturliga material, recepten är över 300 år gammal. Krossad natursten i pulverform blandad med värdefulla naturhartser som bindemedel. Önskat färgpigment tilläggs och blandas med vatten till lätt bearbetad och smidig konsistens. Man kan säga flyttande natursten som spacklas på befintliga ytor.

Kan Terrastone appliceras på alla ytor?

Terrastone naturstenputs kan appliceras på alla befintliga ytor såsom: gips - och träskivor, puts, betong, natursten, kakel, klinker. Terrastone är på grund av sin elasticitet, särskild väl lämpad på ytor där viss rörelse förekommer som t. ex trätrappor.

Fungerar Terrastone i våtutrymmen?

Terrastone fungerar utmärkt i våtutrymmen och är vattentät i sig. Appliceras på godkänt tätskikt, precis som kakel plattor. Resultatet är fantastiska, unika, levande och fogfria ytor.

Kan man applicera Terrastone själv?

Vi rekommenderar att anlita en av våra certifierade fackman för större ytor, golv och våtutrymmen. För mindre väggytor, möbler, skivor går det bra att göra själv om man har erfarenhet av att spackla/putsa. Våra tekniska instruktioner måste givetvis följas för ett hållbart resultat.